Hevostutkimus ja -teknologiat


”Hevosenomistajana olen kiinnostunut hevosteni hyvinvoinnista ja haluan tietää, mitä se edellyttää. Erilaisten mittausteknologioiden avulla pystymme ymmärtämään syvemmin hevostemme tarpeita.”

Minna Tiermas , Valmennuskeskus Horse Centerin teknologia


Työtä hevosen hyvinvoinnin edistämiksi

Uskomme tutkimuksen ja asiantuntemuksen yhdistämisen voimaan. Kun teemme havaintoja kokemukseemme tai tuntemukseen perustuen, haemme analyysin tueksi tutkimustietoa. Olemme myös mukana tutkimusyhteistyössä ja haluamme olla hevosteknologian edelläkävijä. Osallistumme mittauspilotteihin, joiden avulla saamme arvokasta tietoa hevosen hyvinvoinnin tilasta ympäri vuorokauden. Lisäksi haluamme tietää, millaisia vaikutuksia ympäristöllä on hevosiimme ja voimme toteuttaa esimerkiksi talli-ilman mittauksia ja seurata reaaliaikasesti ilman laadun muutoksia. Dataa analysoimalla pääsemme lähemmäksi oikeita ratkaisuja. Tykkäämme syventyä tutkimuksen maailmaan, mutta tavoitteemme on tuoda hevostutkimus lähemmäs ihan tavallista hevosharrastajaa ja -ammattilaista.

Tutkimus- ja kehitysyhteistyö

Haluatko mukaan yhteistyöhön? Toteutamme monenlaisia tutkimus- ja kehitysyhteistyöprojekteja. Olemme kiinnostuneita uusista ratkaisumahdollisuuksista ja haluamme olla mukana edistämässä hevosalan kannattavuutta. Arvomme hevosen hyvinvoinnin ehdoilla kantaa läpi kaiken tekemisen. Meistä saat ammattitaitoisen ja osaavan kumppanin hankkeellesi.

Talli-ilman optimointi -pilotti

Meille on erityisen tärkeää, että hevosilla on tallissa hyvä olla ja siksi seuraamme ilmanlaatua säännöllisesti. Pilottiin osallistuminen mahdollistaa meille reaaliaikaisen seurannan suoraan älypuhelimesta. Jaamme luvut asiakkaidemme kanssa, jotta pystymme kehittämään toimintaa yhdessä. Pilotin toteuttaa KoGo Vision Oy.

Pölynsidontaan uusia keinoja -yhteistyö

Yhteistyössä Mfibrils ja Tapojärvi Oy:n kanssa tutkimme ekologisen bioteknisesti modifioidun kuituseoksen hyödyntämistä pohjien huollossa.
Ensimmäisessä vaiheessa nykyinen pohjamateriaalimme tutkittiin laboratoriossa ja testattiin uuden seoksen pölynsidontatehokkuutta sen kanssa. Seuraavassa vaiheessa seosta testataan autenttisessa ympäristössä ratsastusalueilla.
Lähtökohtaisesti olemme ajatelleet, että haluamme tuoda oman panoksemme alan kehittämiseen. Olemme avoimia uuden kokeilulle ja kiinnostuneet myös vaihtoehtoisista ratkaisuista.

Kerromme tästä myöhemmin lisää!