Paikka pararatsastuksen maajoukkueen valmennusrenkaassa!

Suski ja Juuso lunastivat paikan paramaajoukkueesta!

Maajoukkueen katsastukset

Susanna Lemström, Juuso (Beau Jouet, s. 2014) ja Juuson omistaja Jaana Karjalainen viettivät lokakuisen viikonlopun Ypäjällä paramaajoukkueen katsastuksissa. Matka oli pitkä, sillä Juuson kodista Valmennuskeskukselta Ypäjälle tulee matkaa noin 590 km. Saapumispäivälle oli tiedossa palauttelua hevoselle ja Juuso olikin varsin hyväntuulinen ja pirteä pitkästä matkasta huolimatta.

Viikonlopun aikana Suski ja Juuso pääsivät esittämään onnistuneesti osaamistaan, joka johti paikkaan paramaajoukkueen valmennusrenkaassa! Kehitettävääkin on, eli kotiläksyiksi tuli rutiinin vahvistamista, sekä voiman ja kokoamisasteen rakentamista.

”Juusoa pyrittiin kävelyttämään reilusti koko reissun ajan, sillä kotona se liikkuu jopa 5 kilometriä suuressa tarhassa. Tämä on mitattu trackerilla, joten myös reissuissa on tärkeää on luoda hevoselle samoja elementtejä kuin kotona.”
Suski Lemström, valmentaja/ratsuttaja

Yhteistyöllä tuloksia

Jaana ja Suski ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään, yli 7 vuoden ajan. Yhteistyö alkoi Jaanan toisen hevosen kanssa vuonna 2015 ja jatkui Juuson tullessa Jaanalle vuonna 2018. Juuso oli tuolloin 4-vuotias. Reissu ei ollut monestakaan syystä itsestäänselvyys. Syksy on pitänyt Valmennuskeskuksen yrittäjän hyvinkin kiireisenä talven tulon valmisteluissa, kuten pohjien viimeistelyissä, aitaremonttien ja muiden käytännöntöiden parissa. Ja valmennukset pyörivät siinä rinnalla koko ajan.

”Olen todella kiitollinen, että minulla on luottovalmentajamme Suskin kanssa yhteinen punainen lanka kaikessa tekemisessä. Se pohjautuu yhteiseen hyvään fiilikseen ja täydelliseen luottamukseen, että työ tehdään hevosta kuunnellen ja hevosen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin panostaen. Tämä on erityisen tärkeää herkkien hevosten kanssa, jollainen Juusokin on.”
Jaana Karjalainen, Juuson omistaja

Lisäksi syksy on yleisestikin myös hevosille hieman haastavaa aikaa, kun ilmat viilenevät, on kosteaa ja koleaa. Erityisen herkällä korvalla on kuunneltu myös maajoukkuehevosen Juuson vointia, koska Juuso on IBD-hevonen. Kuntoutus on ollut pitkä tie, mutta johtanut hyvinvoivan hevosen elämään. IBD ei häviä, vaan sen kanssa on opeteltava elämään. Omistaja Jaana on tehnyt suuren työn selvittäessään ja kokeillakseen, mitkä ratkaisut toimivat juuri Juusolle.

Kuva: Juuson omistaja Jaana osaa lukea herkkää hevosta ja tuntee hevosensa rutiinit. Näin myös poikkeava käytös huomataan nopeasti ja siihen pystytään tarvittaessa reagoimaan heti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s