Kyvyt esiin 2022


Pääsiäisviikon ennakkovalmistelut ja valmennukset

Kyvyt esiin -karsintatilaisuudet järjestettiin 2.4. ja 18.4. Horse Centerillä. Toisella kyvyt esiin viikolla tehtiin monenlaisia järjestelyitä tapahtumaa varten. Pääsiäisen täyttyi paikkojen siistimisestä ja kiireisenä piti myös valmennusten järjestely. Koko viikon ajan tehtiin ulkoalueiden siivousta pihaa ja tarhoja siistimällä sulavien lumien keskeltä, pidettiin viikon normaalit treenit ja nautittiin lämpenevästä auringosta. Sunnuntai iltapäivänä inspiroiduttiin Håckan Wahlmanin koulu- ja ohjasajo valmennusten parissa ja illalla rakennettiin talkoovoimin maanantain Kyvyt esiin -kuja valmiiksi seuraavan päivän karsintoja varten. Talliporukasta löytyi osaavia talkoolaisia, esimerkiksi pihan kuntoon saattamiseksi pahimman kelirikon aikaan ja saatiin piha-alueelle varmistettua turvallinen paikoitus saapuville kyvyt esiin -vieraille.

Iso kiitos siis meidän ihanalle talliyhteisölle, josta yhteishenkeä ei puutu. Meidän yhteisöön kuuluu kaikki tallilla viihtyvät hevosenomistajista- ja hoitajista henkilökuntaan. Talliporukka veti päivän läpi tehden huipputyötä, niin ennakkoon kuin paikan päälläkin. Olemme ylpeitä yhteisöstämme!

Valmennuskeskuksen henkilökunta

Tapahtumapäivän kuulumiset ja tulokset


Maanantaina jälleen Valmennuskeskuksen yrittäjäkolmikko Karska, Minna ja Suski ahkeroi tallityöt ja klo 10 aloitti ensimmäinen 2 -vuotias oman osuutensa Kyvyt Esiin -tilaisuudessa. Tilaisuudessa arvioitiin 8 nuorta hevosta Håckan Wahlmanin ja Hanna-Maria korven toimesta. Kolme nuorta pääsivät syksyllä järjestettävään finaaliin Ypäjälle.

Finaaliin päässeet:

  • Liesel (este)
  • Meldon Finley (este)
  • Cas de fer (este)

Iloiset talkoolaiset toimivat niin parkkipaikan liikenteenohjaajana, maneesin sisäänheittäjänä, puffassa, somevastaavana ja valokuvaajana. Päivän tunnelmaa ylläpiti aivan loistavaa ennakkotyötä tehnyt kuuluttaja ja sihteerien roolia pääsivät harjoittelemaan junnutytöt ja kuuntelemaan samalla tärkeitä oppeja kokeneilta tuomareilta. Loppuun vielä ennätysnopea kujan purku ja siivous. Talliporukka veti päivän läpi tehden huipputyötä, niin ennakkoon kuin paikan päälläkin. ”Sanoisin, että hyvä meidän tallipoppoo, huippua tehdä hommia tällaisessa porukassa!”, kiteyttää Valmennuskeskuksen yrittäjä Suski Lemström.


Kiitos myös osallistujat ja tuomarit mukavasta päivästä ja mahdollisuudesta järjestää Kyvyt esiin -tapahtuma. On hienoa olla osana aktivoimassa alueen nuorten hevosten kasvattajia ja omistajia ja nähdä miten upeita ja laadukkaita nuoria kasvaa myös pohjois-suomessa.

Perustietoja Kyvyt esiin -tilaisuuksista

Tilaisuudet olivat avoimia kaikille 2-3-vuotiaille lämminverisille ja täysiverisille ratsuhevosille sekä ratsuponeille, jotka ovat merkitty FWB-/SRP-kantakirjan pääosastoon sekä muille pääkantakirjan vaatimukset täyttäville yksilöille. Hevosten ja ponien tulee olla rekisteröity Suomen Hippoksen rekisteriin. Huom! tietokantaan merkityt yksilöt voivat osallistua karsintaan, mutta ei 3-vuotistestiin eikä niillä ole osallistumisoikeutta finaaliin. Tilaisuudet ovat 2-vuotiaille ensisijaisesti opastus- ja koulutustilaisuuksia. 3-vuotiaat suorittavat tapahtuman toisella kerralla 3-vuotistestin. Tilaisuudet on yleisölle avoimia ja maksuttomia.

  • Ikäluokat arvioidaan erikseen
  • Ensimmäisessä tilaisuudessa suoritetaan estearviointi, toisessa tilaisuudessa arvioidaan lisäksi askellajit sekä rakenne.
  • 3-vuotias voi osallistua askellajipainotteisen arviointiin, jolloin esteet ovat matalampia eikä hyppykapasiteettia arvioida. Tällöin on mahdollisuus kvaalautua ainoastaan askellajifinaaliin.
  • Kaikki tulokset julkaistaan tilaisuuksien jälkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s